Medewerker Technische Dienst aan het werk bij TOP The Onion Group locatie Kapelle

Lucas | Medewerker Technische Dienst
Natuurlijk zit er niemand bij TOP op technische storingen te wachten. Ook Lucas niet. Maar als medewerker Technische Dienst staat hij wel altijd klaar om hulp te bieden. Als er íets is waarom we Lucas waarderen, is het dat wel. Hij is altijd bereid om te helpen. “De onverwachte werkzaamheden maken mijn job heel afwisselend. Natuurlijk houd ik van een beetje regelmaat. Maar het is leuk dat geen week hetzelfde is.” Laat Lucas maar sleutelen. Hij krijgt machines weer aan de praat. En wat ‘m misschien wel het meeste voldoening geeft, is dat zijn collega’s dan weer verder kunnen. Kijk, dat is een TOP-mentaliteit. Lucas vindt het niet meer dan normaal. “TOP is best een groot bedrijf, maar binnen ons team is er echt een familiesfeer. We kennen elkaar goed en helpen elkaar.”

Liuqing aan het werk bij TOP The Onion Group locatie 's-Gravenpolder

Liuqing | Sales olie & concentraat
Kijk, voor klanten uit Azië is het maar wat handig als ze met natives als Liuqing kunnen spreken. En als er íets is dat Liuqing uitdagend vindt, is het communiceren met al die internationale klanten. Ze verkoopt de echte smaakmakers van TOP. “Het geeft voldoening als mijn werk wordt gewaardeerd door klanten. Als ze tevreden zijn met wat ik aanbied”, aldus de dienstbare Liuqing. Er moet nogal wat geregeld worden voor een deal. Van planning tot transportdocumenten. Maar laat Liuqing nu juist heel gestructureerd zijn. Ze heeft discipline, werkt nauwkeurig en communiceert duidelijk. “Soms krijg ik daar een complimentje voor. ‘Goed gedaan’, hoor ik dan. Zo gaat dat bij TOP.”

Purchase en sales medewerker Lennart aan het werk bij TOP The Onion Group

Lennart | Purchase & Sales
Het kan zomaar gebeuren. Lennart zit nog maar een halfuur achter zijn bureau, en heeft al vijftien telefoontjes gehad. “Dan moet je de juiste prioriteiten stellen”, zegt de gedreven in- en verkoper, die zich niet uit het veld laat slaan door een beetje hectiek. Integendeel. Juist die dynamiek maakt zijn functie aantrekkelijk. “Hier bestaat geen gewone werkdag. We zijn actief op een dynamische markt, een wereldmarkt. Het geeft voldoening als je ergens hard aan werkt en dan een succesje boekt.” Dat klinkt heel beheerst, en zo kennen wij Lennart ook. Rustig, stressbestendig, accuraat. “Dat is wel handig”, zegt hij zelf, nogal nuchter. Maar hij benadrukt meteen dat hij zijn werk niet alleen doet. “Als je het samen doet, kom je verder!”

Transportplanner Szende aan het werk bij TOP The Onion Group

Szende | Transportplanner
Kijk, transportplanner Szende vindt het werk dat zij doet zelf niet bijzonder. ‘Iedereen kan dit werk doen’, zegt zij zelfs. Maar wij weten wel beter. Zoals Szende het doet, past echt bij haar. Weet je wat haar TOP maakt? ‘Ik maak dingen echt af, ben een doorzetter. Ik wil echt zeker weten dat het honderd procent goed is’, zegt zij. Ga d’r maar aanstaan, in de hectiek van een transportplanning." Dat wij Szende waarderen, heeft nog een reden. Szende houdt van teamwork. ‘Als iemand iets vraagt, doe ik het gelijk. Ik ben behulpzaam.’ Genoeg redenen dus voor ons om blij te zijn met Szende in ons team. En omgekeerd? ‘Ik heb nog nooit zo’n goede baan gehad als hier. Je wordt echt gehoord. En is het een keer nodig, dan kan je gewoon thuis werken of op andere dagen werken. Ze zijn heel flexibel!’